Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pureći batci na štajerski način
hlavné jedlo
Ekonomičan i izdašan dio purice danas se lako nabavlja, pa su tako s nekoć teže dostupnim purećim batcima nastala mnoga nova, jednostavna i pristupačna jela. Takvo je i ovo koje osobito preporučujemo za jesenske i zimske dane.
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Luk narežite na ploške. Mrkvu, peršin i celer narežite na štapiće. Peršin nasjeckajte. Purećim batcima skinite kožicu, pa ih natrljajte solju, svježe mljevenim paprom i muškatnim oraščićem. Ulje zagrijte i batke popecite sa svih strana, i to polako, tako da poprime lijepu boju. Narezanu mrkvu, peršin, celer, luk i lovorov list rasporedite u vatrostalnu posudu, gore položite batke zajedno s uljem i majčinom dušicom, peršinom i Vegetom. Zalijte vinom i octom i posudu poklopite ili prekrijte aluminijskom folijom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko sat vremena. Po potrebi za vrijeme pečenja zalijte s još malo vina i vode. Pečenim batcima odvojite kosti i meso narežite na ploške.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?