Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Salata od pečene bundeve i rikule
obed so sebou, bezmäsité, Šalát, recepty, vegetariánske
Sezonu bundeve iskoristite za ukusnu salatu. Zlatnu i hrskavu pečenu bundevu s rikulom i feta sirom savršeno će upotpuniti posip od bučinih koštica i preljev obogaćen medom i senfom.
Príprava
25 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Zagrijte pećnicu na 240 °C. Tikvu prelijte s 2 žlice maslinova ulja, posolite i pospite mljevenim crnim paprom. Ravnomjerno ih rasporedite u jednom sloju na lim za pečenje. Pecite dok ne postane zlatna i hrskava po rubovima (15 – 20 minuta). Ostavite da se ohladi. U velikoj zdjeli za salatu pomiješajte ohlađenu bundevu, fetu narezanu na kockice i rikulu. U maloj zdjelici pomiješajte povrtnu pastu, ostatak maslinova ulja, jabučni ocat, sol, mljeveni crni papar i prelijte preko salate.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?