Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Chutná krkovička s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré
hlavné jedlo, jarné chuťovky, grill, Ľahké leto
Keď počas pečenia potierate mäso štetcom z byliniek, vznikne tak obzvlášť lahodný pokrm. Podávanie spolu s pečenými zemiakmi a hráškovým pyré vytvorí perfektný kulinársky zážitok.
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Bravčovú krkovičku posypeme Podravkou grill classic a dôkladne votrieme do mäsa. Mäso polejeme niekoľkými lyžicami oleja a necháme ho v chladničke asi 2 hodiny. Aspoň 35 minút pred pečením ho vyberieme a zahrejeme na izbovú teplotu. Počas tejto doby očistíme zemiaky, nakrájame ich na osminky a uvaríme v osolenej vode asi 7 minút. Potom ich scedíme a dáme na gril, dokým nebudú upečené. Hrach varíme vo vriacej vode asi 5 minút, scedíme ho, zľahka roztlačíme, pridáme maslo a mascarpone a dobre premiešame. Mäso pečieme na horúcom grile asi 7 minút z každej strany. Rozmarín a šalviové listy zviažeme dohromady, čím dostaneme štetec na potieranie mäsa. Občas potrieme mäso aj zvyšným maslom, dokým sa na povrchu vytvorí krusta.
Tip



páči sa vám to?