Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Fašírka
Fašírka má niekoľko výhod. Jednou z nich je, že sa ľahko pripravuje. Druhou je, že sa môže podávať s rôznymi prílohami a treťou je, že je rovnako chutná bez ohľadu na to, či sa podáva teplá alebo studená.
Príprava
60 min
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Do mletého mäsa pridáme korenie, vajce, strúhanku, petržlenovú vňať, tymian, osolíme a pridáme tekuté korenie Podravka Umami.
-
Všetko dobre premiešame a naolejovanými rukami vytvarujeme bochník.
-
Položíme ho na papier na pečenie, zatočíme a konce zaviažeme (ako cukríky).
-
Vložíme do zapekacej misy a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C, potom ďalších 30 minút pri 180 °C.
-
Bochník vytiahneme z papiera, potrieme olejom a pečieme ďalších 10 minút, kým nezíska peknú farbu.
-
Upečenú fašírku trochu vychladíme a potom nakrájame na plátky.
-
Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, s hranolkami alebo dusenou či restovanou zeleninou.
-
Pred podávaním môžete samostatné plátky pokvapkať tekutým korením Podravka Umami.
Tip
Mäsový bochník môžete servírovať aj studený.
Servírovanie
Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, s hranolkami, dusenou alebo grilovanou zeleninou. Pred podávaním môžete kúsky fašírky pokvapkať tekutým ochucovadlom Podravka NATUR.