Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Jahňacie so šalviovým medom
Pri zvláštnych príležitostiach skúste pripraviť jahňacinu trošku iným spôsobom. Mäso skaramelizujte s medom, podlejte vínom a upečte v rúre. Podávajte s dusenou kapustou.
Príprava
180 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na rozohriatom oleji opečieme mäso zo všetkých strán.
-
Mäso osolíme, okoreníme, posypeme Podravka ochucovadlom Stredomorie, pridáme med a dusíme, dokým mäso nebude obalené zkaramelizovaným medom. Pomaly podlejeme vodou a bielym vínom. Mäso spolu so šťavou dáme do pekáča, prikryjeme alobalom a pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi hodinu a pól až dve.
-
Keď je mäso mäkké, odkryjeme ho, pridáme plátky citróna a píniové oriešky a odstránime prebytočný tuk.
-
Podávame s dusenou kapustou, ktorú pripravíme tak, že na oleji opražíme nakrájanú slaninu, pridáme kapustu a cesnak a dusíme, dokým kapusta nezmäkne.
Tip
Na začiatku jahňacinu poriadne umyjeme a osušíme handrou a môžeme ju potrieť cesnakom a citrónom, aby sme zmiernili charakteristickú vôňu jahňacieho mäsa. Počas pečenia a podľa potreby podlievame mäso vodou.
Servírovanie
Mäso podávame s omáčkou a dusenou kapustou.