Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Tournedos s maslovou zeleninou
Francúzska kuchyňa je spojená s úžasnou francúzskou kultúrou a spôsobom života, a predstavuje tiež kolísku kulinárskeho umenia.
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Očistíme a umyjeme brokolicu, mrkvu a fazuľky. 
- 
											Brokolicu nakrájame na ružičky, mrkvu na prúžky. 
- 
											Zeleninu krátko varíme vo vriacej vode, do ktorej pridáme štipku morskej soli tak, aby sa uvarila, ale nerozvarila, tzv. „al dente“. 
- 
											Po uvarení ihneď zeleninu presunieme do panvice so studenou vodou a ľadom, aby zostala chrumkavá a držala peknú farbu. 
- 
											Hovädzinu narežeme na medailóniky v šírke 2 palcov, osolíme a opečieme na rozpálenom oleji približne 1-2 minúty z každej strany tak, aby ostal steak vnútri mäkký a ružový a z vonku červený. 
- 
											Steak osolíme a odložíme na teplé miesto. 
- 
											Z panvice, v ktorej sme restovali mäso odoberieme prebytočný tuk, zalejeme koňakom a flambujeme. 
- 
											Pridáme víno, soľ, korenie a privedieme do varu. 
- 
											Do omáčky pridáme nakrájané maslo a dobre premiešame. 
- 
											V ďalšej panvici rozpustíme maslo, pridáme 1 polievkovú lyžicu Podravka ochucovadla, potom scedenú uvarenú zeleninu, pomiešame a necháme na panvici chvíľku zohriať. 
Tip
Pri príprave omáčky použite zamrznuté kocky masla, ktoré jemne zahustia omáčku a dodajú jej jemnosť.
Servírovanie
Servírujeme na tanieri s opraženými toastami. Na každý plátok toastu dáme teplý steak, zalejeme šťavou a podávame so zeleninou.
 
		 
		