Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Voňavá morčacia roláda
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu. Pripravovali ju majstri kuchári v chorvátskej relácii “Malé tajomstvá”, ktorá bola nakrútená pri príležitosti 50. výročia Vegety od Podravky .
Príprava
60 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Morčacie mäso nakrájame tak, aby sme získali veľký rezeň, ktorý vyklepeme tĺčikom na mäso.
-
Cuketu nakrájame na dlhé plátky a zľahka opečieme na troche olivového oleja.
-
Plnku pripravíme tak, že do mletého mäsa pridáme na plátky nakrájané a následne nasekané šampiňóny, strúhaný syr, slaninu nakrájanú na kocky, vyšľahané vajce, petržlenovú vňať, Podravka ochucovadlo a všetko dobre pomiešame.
-
Na alobal poskladáme opečenú cuketu nakrájanú na plátky.
-
Mäso zľahka posypeme Podravka ochucovadlom, pokoreníme a položíme na cuketu.
-
Pripravenú plnku rozložíme po dĺžke paralelne s okrajom rezňa.
-
Na plnku zložíme olivy a všetko zvinieme pomocou fólie do rolády.
-
Odstránime fóliu, roládu položíme na plech na pečenie a prelejeme zvyškom olivového oleja. Pečieme približne 40 minút v rúre zohriatej na 210°C.
-
Dresing pripravíme tak, že do olivového oleja pridáme nasekanú pretržlenovú vňať, bazalku a kapary.
Tip
Pri formovaní mäsa do veľkého rezňa odrežeme prebytočné okraje, zomelieme ich v mlynčeku a použijeme namiesto mletej morčaciny. Na prípravu rolády použijeme čím dlhšie cukety. Roláda bude šťavnatejšia a aromatickejšia ak ju podáme s dresingom pripraveným z olivového oleja, kapár a čerstvých stredomorských bylín.
Servírovanie
Upečenú roládu nakrájame a ešte teplú podávame so zvyškom pečenej cukety, varenou zeleninou a ozdobíme malými opečenými paradajkami. Všetko prelejeme pripraveným dresingom z olivového oleja.