Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Cestoviny primavera
Spojenie farebnej zeleniny, zelenej cukety, červenej cibuľky, červených paradajok a mrkvy je fantastická.
Príprava
40 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale.
-
Mrkvu nakrájame na pásiky, cibuľu a cuketu na tenké plátky.
-
Na veľkej panvici rozohrejeme 1 lyžicu olivového oleja, pridáme nakrájanú cibuľu a krátko orestujeme. Pridáme mrkvu a za stáleho miešania opekáme do mäkka. Zeleninu vyberieme na tanier a prikryjeme.
-
Pridáme zvyšnú lyžicu olivového oleja a nakrájanú cuketu na panvicu. Pečieme niekoľko minút, potom vyberieme na tanier s mrkvou.
-
Na panvicu pridáme maslo a rozpustíme ho. Do rozpusteného masla vmiešame parmezán, mlieko, bazalku, cesnak, zeleninovú pastu, soľ a mleté čierne korenie.
-
Miešame, kým zmes nebude hladká. Pridáme nakrájané sušené paradajky a cherry paradajky prekrojené na polovice a odstavíme.
-
Na záver pridáme uvarené cestoviny a zeleninu. Jemne premiešame aby sa ingrediencie spojili.
Tip
Zeleninu môžeme pripraviť aj v rúre. Dochutíme ju soľou a korením, polejeme olivovým olejom a dáme piecť do rúry na 200 °C na 15-20 minút.
Servírovanie
Podávame posypané parmezánom a nakrájanou čerstvou bazalkou.