Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Šalát Caprese
Šalát Caprese z plátkov mozzarelly, paradajok a bazalky je skutočnou talianskou pochúťkou.
Príprava
10 min
Porcia pre
4
Príprava
1
-
Paradajky nakrájame na tenké plátky. Ak máte menšie paradajky, napríklad cherry, nakrájajte ich na polovicu alebo na tretiny.
2
-
Mozzarellu natrháme na menšie kúsky alebo nakrájame na tenké plátky.
3
-
Paradajky a mozzarellu poukladáme na tanier a zľahka dochutíme soľou a korením.
4
-
V malej miske zmiešame bazalkovú pastu a olivový olej a nalejeme na naaranžované paradajky a mozzarellu.
Tip
Ak šalát necháte 5 až 15 minút postáť, soľ vytiahne z paradajok šťavu, čím vznikne na dne taniera chutná šťava (ideálna na namáčanie chleba).
Servírovanie
Pokvapkáme balzamikom a podávame.