Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Ražniči s opečeným chlebom a syrom
Na drevené špajdle napichajte kocky kuracieho mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu, podávajte s opraženým chlebom a vychutnajte si skvelú pochúťku pripravenú na grile.
Príprava
50 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Balsamico zmiešame s Podravkou grill classic, medom a olejom, a tak nám vznikne marináda, ktorú dobre premiešame a dáme postáť na zhruba 20 minút.
-
Kuracie prsia nakrájame na kocky, zalejeme pripravenou marinádou, zakryjeme a necháme asi 30 minút postáť.
-
Papriku nakrájame na kocky a cibuľu na štvrtiny. Brokolicu nakrájame na menšie kúsky, vložíme do horúcej vody a varíme asi 2 minúty, scedíme a necháme vychladnúť.
-
Na drevené alebo kovové špajdle napicháme striedavo marinované kúsky mäsa, papriku, brokolicu a cibuľu.
-
Gril potrieme olejom a dobre rozohrejeme. Položíme naň pripravené ražniči a grilujeme asi 8 minút z každej strany.
-
Kúsky celozrnného chleba potrieme tenkou vrstvou taveného syra a položíme ich na gril, kde pečieme ražniči. Spodnú stranu chleba dobre opečieme a druhú natretú stranu necháme piecť už len cca 1 minútu.
Tip
Aby ste nemali kuracinu suchú, nakrájajte ju na kocky rovnakej veľkosti, aby sa marináda všade rovnako vpila, a aby sa mäso rovnako prepieklo. Vďaka marináde mäso zmäkne a bude výborne ochutené.
Servírovanie
Grilované ražniči podávame s opraženým chlebom a sezónnym šalátom.