Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kuracie mäso na thajský spôsob
Chrumkavosť rozdrvených arašidov sa z nejakého dôvodu dokonale hodí k slaným ázijským pokrmom, obyčajne k ázijským rezancom „noodles“ ku kúskom mäsa. V recepte sa nachádza aj nevyhnutný list koriandru, aromatické a liečivé byliny.
Príprava
30 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Šalát
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Arašidy podrvíme, pridáme sójovú omáčku, kari korenie, kokosové mlieko, koriander a zamiešame.
-
Kuracie filé natrieme Podravkou, položíme do vymasteného pekáča a posypeme pripravenou zmesou z arašidov
-
Pečieme 20 minút v rúre zahriatej na 200°C.
-
Medzičasom rozkrojíme uhorky po dĺžke, vyberieme jadierka a nakrájame ich na tenké plátky.
-
Pridáme sójové klíčky, mätu, cibuľu, koriander, soľ, olej, šťavu z limety a všetko dobre zamiešame.
Tip
Ak nemáte čerstvý list koriandru, nahraďte ho petržlenovou vňaťou a arašidový olej môžete nahradiť nejakým iným kvalitným olejom, ako je olivový.
Servírovanie
Teplé mäso podávame s pripraveným šalátom.