Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Varaždínska hostina
Severozápadné Chorvátsko, kde sa mäso marinuje, nakladá a údi v dyme, kapusta kvasí v drevených sudoch, ako za starých čias, miluje veľmi rozumnú a chutnú kombináciu údeného mäsa s veľmi zdravou kyslou kapustou.
Príprava
100 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Rascu navlhčíme trochou vody, potom ju rozdrvíme. Pomiešame s rozpučeným cesnakom, soľou a Podravkou ochucovadlom.
-
Časťou tejto zmesi natrieme bravčové rebrá a necháme odstáť najmenej jednu hodinu. Kapustu opláchneme, hlavne, keď je príliš kyslá a koleno krátko povaríme.
-
Do hrnca vložíme kapustu, povarené koleno a zvyšok zmesi cesnaku, rasce a Podravky ochucovadla. Prelejeme vodou a varíme na miernom ohni, kým všetko nezmäkne.
-
Kým sa kapusta varí, vložíme do zohriatej rúry na masť piecť pripravené rebrá. Počas pečenia ich podľa potreby podlievame trochou vody.
Tip
Ako príloha k tomuto originálnemu jedlu sa môže použiť aj domáca kukuričná kaša. Podľa starých zvyklostí tohto kraja je možné kašu poliať aj zmesou nakrájanej slaniny a mletých tekvicových jadierok.
Servírovanie
Uvarené koleno a pečené rebrá nakrájame na pekné kúsky. Na predhriaty tanier naukladáme kyslú kapustu a na ňu nakrájané mäso.