Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Mladá hovädzina na hubách dusená v červenom víne.

Tlačiť

Bouquet garni, zväzok aromatických bylín je ideálnym korením na dochucovanie jedál ako sú guláše a polievky, preto ho s kľudom pridajte aj do nasledujúceho pokrmu. Po varení zväzok vyberieme a ako prílohu podávame zemiakovú kašu.

Príprava

120 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Na lyžici oleja krátko opečieme prerastenú suchú slaninu – pancetu, nakrájanú na pásiky, pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska a krátko podusíme.

  2. Pridáme pretlačený cesnak, huby nakrájané na štvrťky a cibuľky, s pridaním čierneho korenia a Podravky dusíme na miernom ohni, kým sa tekutina nevyparí. Zložíme z ohňa.

  3. Mäso nakrájame na kocky a vyváľame ho v múke. Na zvyšnom oleji a masle pečieme pomúčené mäso.

  4. Zalejeme vínom a koňakom, pridáme tymian, petržlenovú vňať a bobkový list zviazané kuchynskou niťou. Mäso dusíme v prikrytej nádobe na miernom ohni okolo 90 minút a z času na čas premiešame a podlejeme vodou.

  5. Pridáme dusené huby a spolu s nimi zmes dusíme ešte približne 10 minút. Nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tip

Cibuľky prelejeme horúcou vodou a necháme krátko odstáť, potom sa budú ľahšie šúpať.

Servírovanie

Podávame teplé so zemiakovou kašou.