Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Zagorská zemiaková polievka
Zvláštnu chuť zemiakovej polievky môžete obohatiť pridaním opečeného chleba, alebo pokrájaným vareným párkom…
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Zemiaky ošúpeme a pokrájame na kocky.
-
Na masle opečieme cibuľu, pridáme nakrájanú slaninu a zemiaky. Hrniec odstavíme z ohňa, pridáme červenú papriku a po pridaní 1, 2 l vody pokračujeme vo varení.
-
Pridáme Podravka ochucovadlo, bobkový list, majorán, pretlačený cesnak a čierne korenie. Varíme na miernom ohni, kým zemiaky nezmäknú.
-
Vyberieme bobkový list a polievku rozmixujeme v elektrickom mixéri.
-
Škrobovú múčku vymiešame s kyslou smotanou, pridáme do polievky a všetko krátko povaríme.
Tip
Polievka bude výdatnejšia, ak do nej pridáte opečené chlebové kocky, alebo párok nakrájaný na kolieska.
Servírovanie
Pred podávaním zemiakovej polievky ju posypte sekanou petržlenovou vňaťou.