Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
“Bramborák” (zemiakové placky)
Mnohí z nás sa zoznámili s českou kuchyňou vďaka sviatočným jedlám, ako je pečené mäso s typickou českou knedľou. K vychýrenému českému pivu sa hodia aj jednoduchšie pokrmy, ako sú zemiakové placky, výdatne ochutené cesnakom a inými koreninami.
Príprava
40 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Olúpané zemiaky nastrúhame na jemnom strúhadle a prelejeme vriacim mliekom. Potom pridáme slaninu nakrájanú na kocky, našľahané vajcia, múku, pretlačený cesnak, mleté biele korenie, majorán, čierne korenie, trochu soli a Podravku ochucovadlo.
-
Všetko dobre premiešame a zmes formujeme lyžicou na panvici s horúcim olejom, tak aby vznikli placky v tvare rezňa, alebo malých hrubých palaciniek.
-
Zemiakové placky pečieme dobre z obidvoch strán, pretože pravý „bramborák“ musí byť chrumkavý. Placky uložíme na pijavý papier.
Tip
Suroviny na zemiakové placky si môžeme pripraviť vopred, tak aby príprava pokrmu bola rýchlejšia.
Preliatím zemiakov vriacim mliekom získame kompaktnejšiu hmotu v kombinácii s múkou a zároveň skrátime čas pečenia.
Servírovanie
Zemiakové placky podávame ako malé jednoduché jedlo so šalátom, kyslým mliekom, alebo pivom.