Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Gazpacho (studená španielska zeleninová polievka)

Tlačiť

Pôvodom z Andalúzie, táto studená polievka na báze paradajok sa stala populárna nie len v španielskej kuchyni, ale po celom svete. Ochutnajte ju, je naozaj osviežujúca počas horúcich letných dní.

Príprava

60 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Na zdobenie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. V 800 ml vody prevaríme Podravku a vodu ochladíme. Chlieb nakrájame na kúsky a namočíme ho v troche polievky, pripravenej s Podravkou.

  2. Očistenú papriku, uhorku, paradajku a cibuľu nakrájame na kocky. Potom zeleninu rozmixujeme, pridáme namočený chlieb, cesnak, olivový olej, vínny ocot a chladnú polievku s Podravkou. Všetko dobre premiešame, kým nezískame homogénnu zmes.

  3. Získané gazpacho nalejeme do misky na polievku, dochutíme čerstvo mletým korením a osolíme

  4. Prikryté chladíme v chladničke asi 3 hodiny..

  5. Bezprostredne pred podávaním gazpacho si pripravíme nasledovné potraviny: nadrobno nakrájané paradajky, cibuľu, papriku, Chlieb nakrájame na kocky, ktoré môžeme opražiť na troche masla.

Tip

Pokrm môžeme podávať aj v pohároch ako kokteil, so zeleninou napichnutou na paličkách a položenými popri pohári.

Výraznú sviežosť chutí táto polievka nenadobúda iba chladením, ale aj voľbou starostlivo zvolenej čerstvej zeleniny.

Servírovanie

Nakrájanú zeleninu a chlieb vložíme do osobitných malých misiek, ktoré postavíme okolo misy s dobre ochladeným gazpachom.