Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Ryža s tuniakom

Tlačiť

Recept na neobyčajné rizoto pochádza z Anglicka. Príprava sa trochu líši od klasického rizota, koreniny sa tiež neradia k typickým a ako dekorácia slúžia kúsky varených vajec.

Príprava

40 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Dekorácia

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Ryžu preperieme a dáme variť do studenej posolenej vody. Varenú ryžu scedíme.

  2. Smotanu zahrievame s bobkovým listom a muškátovým orieškom, kým nezovrie.

  3. Do zohriateho masla pridáme nasekanú cibuľku, krátko ju podusíme a pridáme uvarenú ryžu, Podravku, kúsky tuniaka, všetko zalejeme pripravenou smotanou a krátko povaríme. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme.

Tip

Tuniaka z konzervy môžete nahradiť údeným rybím filé.

Servírovanie

Podávame ozdobené kolieskami vareného vajíčka a nasekanou petržlenovou vňaťou.