Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Ryža s tuniakom
Recept na neobyčajné rizoto pochádza z Anglicka. Príprava sa trochu líši od klasického rizota, koreniny sa tiež neradia k typickým a ako dekorácia slúžia kúsky varených vajec.
Príprava
40 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Dekorácia
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Ryžu preperieme a dáme variť do studenej posolenej vody. Varenú ryžu scedíme. 
- 
											Smotanu zahrievame s bobkovým listom a muškátovým orieškom, kým nezovrie. 
- 
											Do zohriateho masla pridáme nasekanú cibuľku, krátko ju podusíme a pridáme uvarenú ryžu, Podravku, kúsky tuniaka, všetko zalejeme pripravenou smotanou a krátko povaríme. Nakoniec podľa chuti osolíme a okoreníme. 
Tip
Tuniaka z konzervy môžete nahradiť údeným rybím filé.
Servírovanie
Podávame ozdobené kolieskami vareného vajíčka a nasekanou petržlenovou vňaťou.
 
		 
		