Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Slávky v omáčke
Čo povedať o známej špecialite – mušliach slávka v omáčke? Milovníci mušlí tvrdia, že niet slov, ktoré by mohli opísať nádhernú chuť mäsa slávky v lahodnej omáčke. Pritom je to také jednoduché!
Príprava
25 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Slávky očistíme a umyjeme.
-
Na zohriaty olivový olej pridáme pretlačený cesnak, strúhanku, petržlenovú vňať, víno, Podravku a čierne korenie.
-
Pridáme slávky a varíme kým sa lastúry mušlí neotvoria.
Tip
Pri kúpe slávok obráťte pozornosť na to, či sú čerstvé, prípadne pevne zatvorené. Mušle, ktoré sú otvorené v surovom stave určite nie sú čerstvé a ich konzumácia sa nedoporučuje.
Servírovanie
Podávame s bielym chlebom.