Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Šalát so zelerom a jablkami
Keď pripravujeme šalát z aromatického zelerového koreňa, môžeme ho najprv uvariť, alebo nastrúhať. Tento mierne štipľavý koreň je dobrým spojencom v boji proti nadmerným kilogramov. Pri jeho jedení údajne spotrebuje viac kalórií, ako sám obsahuje!
Príprava
30 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Na šalátový dressing
Na posypanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Olúpaný zeler a mrkvu hrubšie nastrúhame a trochu osolíme.
-
Olúpané jablko tiež nastrúhame na hrubšie, pokvapkáme citrónovou šťavou, pridáme k zeleru a k mrkve a dobre zamiešame.
-
Majonézu zmiešame so smotanou a s Podravkou.
Tip
Zelerový šalát bude ešte chutnejší, ak je dobre vychladený.
Servírovanie
Posypeme pripravenými lieskovcami a podávame s pripraveným majonézovým šalátovým dressingom.