Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Zelenina v citrónovej omáčke

Tlačiť

Malé množstvo cukru prepožičia zelenine pri príprave subtílnu sladkastú chuť a vyzdvihne z nej to najlepšie. Osobitne sa to vzťahuje na koreňovú zeleninu ako je mrkva, alebo na špargľu, ktorá bude veselo plávať v citrónovej omáčke.

Príprava

40 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Citrónová omáčka

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Brokolicu a karfiol uvaríme v slanej vode, spolu s mrkvou nakrájanou na plátky, scedíme a prelejeme olivovým olejom.

  2. Špargľu z pohára precedíme, pridáme k ostatnej zelenine a odložíme na teplé miesto.

  3. Na oleji roztopíme cukor, pridáme strúhanú citrónovú kôru, šťavu a vodu. Pridáme Podravku a varíme ešte asi 5 minút.

  4. Primiešame ryžové mlieko, škrobovú múčku, ktorú sme predtým rozmiešali v troche vody a sekanú mätu a varíme ešte asi 1 minútu.

Tip

Zeleninu si môžeme vybrať podľa vlastného želania.

Servírovanie

Teplú zeleninu prelejeme omáčkou a podávame ako predjedlo alebo ako prílohu s varenou rybou.