Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Zelenina v citrónovej omáčke
Malé množstvo cukru prepožičia zelenine pri príprave subtílnu sladkastú chuť a vyzdvihne z nej to najlepšie. Osobitne sa to vzťahuje na koreňovú zeleninu ako je mrkva, alebo na špargľu, ktorá bude veselo plávať v citrónovej omáčke.
Príprava
40 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Citrónová omáčka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Brokolicu a karfiol uvaríme v slanej vode, spolu s mrkvou nakrájanou na plátky, scedíme a prelejeme olivovým olejom.
-
Špargľu z pohára precedíme, pridáme k ostatnej zelenine a odložíme na teplé miesto.
-
Na oleji roztopíme cukor, pridáme strúhanú citrónovú kôru, šťavu a vodu. Pridáme Podravku a varíme ešte asi 5 minút.
-
Primiešame ryžové mlieko, škrobovú múčku, ktorú sme predtým rozmiešali v troche vody a sekanú mätu a varíme ešte asi 1 minútu.
Tip
Zeleninu si môžeme vybrať podľa vlastného želania.
Servírovanie
Teplú zeleninu prelejeme omáčkou a podávame ako predjedlo alebo ako prílohu s varenou rybou.