Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Pita – mäsový závin
Krehké cesto plnené plnkou z jemne sekanej teľaciny, húb a kukurice, ochutené štipľavou papričkou a prirodzene Podravkou ochucovadlom. Dostatočne sýte jedlo, ktoré môžeme podávať ako samostatný chod s hlávkovým šalátom.
Príprava
120 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Plnka
Na potretie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Múku pomiešame s práškom do pečiva, pridáme maslo nakrájané na plátky, soľ, vodu a zamiesime hladké cesto, ktoré necháme odpočívať na chladnom mieste približne 1 hodinu.
-
Na masle opečieme nasekanú cibuľu, pridáme teľacinu nakrájanú na kocky, Podravku ochucovadlo, štipľavú papričku a dusíme za podlievania vodou približne 40 minút.
-
Pred koncom varenia primiešame sladkú kukuricu, šampiňóny nakrájané na štvrtiny a pokračujeme v dusení ešte 10 minút.
-
Pridáme múku, rozmiešanú v približne 50 ml vody a varíme 2 minúty. Pripravenú plnku ochladíme.
-
Časť cesta vyvaľkáme na pomúčenej doske a vložíme do okrúhlej formy priemeru približne 24 cm. Cestom obložíme dno a boky formy.
-
Po ceste rozložíme mäsovú plnku, na ktorú položíme druhú časť rozvaľkaného cesta.
-
Žĺtky pomiešame s mliekom, touto zmesou potrieme cesto, popicháme ho vidličkou a pečieme v rúre zohriatej na 200°C, približne 35-40 minút.
Tip
Mäso na pitu nakrájame na čo najmenšie kocky, alebo krátke rezance.
Štipľavú papričku a klasickú Podravku ochucovadlo môžete nahradiť Podravkou ochucovadlom pikant.
Servírovanie
Pitu podávame s hlávkovým šalátom.