Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Marinovaný losos s omáčkou
Švédsky losos marinovaný soľou a čerstvým kôprom sa môže kúpiť už pripravený- pod názvom “gravlax”. Pýcha švédskej kuchyne sa považuje za výnimočnú lahôdku a pripravuje sa s omáčkou z koreňovej zeleniny. Zažijete skutočnú chuť Škandinávie!
Príprava
60 min
Porcia pre
10
Ingrediencie
Omáčka
Príloha
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Filé z lososa umyte, osušte a posypte Podravkou.
-
Na dno porcelánovej nádoby vložte zväzok kôpru, na kôpor položte filé z lososa a potom vložte zvyšok kôpru na nádobu prikryte fóliou.
-
Na prikryté mäso zaťažte a nechajte ho cez noc v chladničke.
-
Rybu nakrájajte na menšie kúsky a popražte ju na oleji z každej strany päť minút. Očistenú koreňovú zeleninu dajte variť do vriacej vody (vody musí byť toľko, aby prekryla zeleninu). Pridajte Podravku a varte na miernom ohni, kým nezmäkne. Zeleninu preceďte a rozmixujte.
-
Primiešajte maslo, šafran, múku rozmiešanú v troche vody, citrónovú šťavu, biele korenie a asi 200 ml vody, v ktorej sa varila zelenina. Všetko krátko povarte.
Tip
Lososa podávajte s omáčkou a s pečenými šampiňonmi.
Servírovanie
Lososa podávajte s omáčkou a s pečenými šampiňonmi.