Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Marinovaný losos s omáčkou

Tlačiť

Švédsky losos marinovaný soľou a čerstvým kôprom sa môže kúpiť už pripravený- pod názvom “gravlax”. Pýcha švédskej kuchyne sa považuje za výnimočnú lahôdku a pripravuje sa s omáčkou z koreňovej zeleniny. Zažijete skutočnú chuť Škandinávie!

Príprava

60 min

Porcia pre

10

Ingrediencie

Omáčka
Príloha

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Filé z lososa umyte, osušte a posypte Podravkou.

  2. Na dno porcelánovej nádoby vložte zväzok kôpru, na kôpor položte filé z lososa a potom vložte zvyšok kôpru na nádobu prikryte fóliou.

  3. Na prikryté mäso zaťažte a nechajte ho cez noc v chladničke.

  4. Rybu nakrájajte na menšie kúsky a popražte ju na oleji z každej strany päť minút. Očistenú koreňovú zeleninu dajte variť do vriacej vody (vody musí byť toľko, aby prekryla zeleninu). Pridajte Podravku a varte na miernom ohni, kým nezmäkne. Zeleninu preceďte a rozmixujte.

  5. Primiešajte maslo, šafran, múku rozmiešanú v troche vody, citrónovú šťavu, biele korenie a asi 200 ml vody, v ktorej sa varila zelenina. Všetko krátko povarte.

Tip

Lososa podávajte s omáčkou a s pečenými šampiňonmi.

Servírovanie

Lososa podávajte s omáčkou a s pečenými šampiňonmi.