Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Varená teľacina v kôprovej omáčke
Švédi tak milujú kôpor, že ho namiesto bazalky dávajú do švédskej varianty pesta. Teľacinu v omáčke z jemných aromatických bylín je možné podávať ako hlavné jedlo každodenného rodinného obeda.
Príprava
120 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Kôprová omáčka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Očistenú zeleninu a teľacinu vložíme variť do vriacej vody. Pridáme celé čierne korenie a Podravku a varíme na miernom ohni 1, 5-2 hodiny.
-
Uvarené teľacie mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
-
Omáčka: V zohriatom masle krátko opečieme múku, zalejeme polievkou, v ktorej sa varilo mäso, pridáme nakrájaný kôpor, kyslú smotanu a krátko povaríme.
Tip
Koreňovú zeleninu krájame na väčšie kusy.
Tento pokrm môžeme aj zmraziť
Zmrazovanie : Z ochladenej polievky s pokrájaným mäsom (po 2.krok receptu) odstránime prebytok tuku, vložíme ju do nádoby, alebo plastového vrecúška a zmrazíme.
Rozmrazovanie: Nechajte cez noc v chladničke, vložte do hrnca so studenou vodou a pomaly zohrievajte. Nakoniec pripravíme kôprovú omáčku (3.krok).
Trvanlivosť: do 60 dní.
Servírovanie
Uvarenú teľacinu nakrájame, prelejeme pripravenou omáčkou a podávame teplú s koreňovou zeleninou z polievky.