Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Chilli con carne
V preklade “chilli s mäsom” je originálna texaská špecialita. Od stupňa vašej tolerancie k pikantným chutiam závisí aj množstvo použitých čili papričiek, ktoré s trochou šikovnosti môžete úspešne vypestovať aj na balkóne!
Príprava
60 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Hovädzinu nakrájajte na kocky, potom ich krátko opečte na oleji.
-
Pridajte nasekanú cibuľku, dve štipľavé papričky, ktoré ste predtým očistili od semienok a narezali na kolieska, bobkový list, pretlačený cesnak, materinu dúšku, rascu a Podravku. Všetko dobre premiešajte a poduste, podlievajte vodou.
-
Keď mäso skoro zmäklo, pridajte cukor, worcesterskú omáčku, cayenské korenie. Kukuričnú múku premiešajte s nasekanými papričkami bez semienok a roztrúste po mäse.
-
Všetko dobre premiešajte a zalejte vodou. Varte spolu ešte 10 minút..
Tip
Štipľavé papričky do tohto jedla dávkujte podľa chuti. Jedlo môžete podávať s pečeným chlebom.
Toto jedlo môžete aj zmraziť
Zmrazovanie: Jedlo rozdeľte do vrecúšok a potom do nádoby, nechajte ich na 2 hodiny zmraziť. Nádobu na krátko ponorte do horúcej vody, aby sa oddelilo vrecúško a dajte ho späť do mrazničky.
Rozmrazovanie: Jedlo čiastočne rozmrazte tak, aby ste ho mohli vyklopiť do nádoby, zľahka zohrejte za súčasného pridávania vody.
Trvanlivosť: do 60 dní.
Servírovanie
Toto pikantné a chutné jedlo podávame s kukuričným chlebom.