Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Teľací paprikáš
Výdatné, sýte a chutné maďarské jedlo, ktoré na gurmánskom rebríčku spokojnosti iste obsadí veľmi vysokú priečku. Teľací paprikáš vám poskytne štandardnú kvalitu.
Príprava
70 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Na zohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme teľacie mäso nakrájané na kocky a spolu pečieme okolo 5 minút. 
- 
											Nádobu odstavíme zo sporáka, pridáme mletú červenú papriku, Podravku ochucovadlo, pretlačený cesnak, nakrájanú feferónku a všetko zalejeme 800 ml horúcej vody. Premiešame, nádobu dáme späť na sporák, prikryjeme ju a pokračujeme vo varení na miernom ohni. 
- 
											Keď je mäso skoro mäkké, pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky a varíme ešte 15 minút. 
- 
											Pred koncom varenia pridáme víno, paradajkovú šťavu, 200 ml horúcej vody a krátko povaríme. 
Tip
Víno a paradajky pridáme až pred koncom varenia, aby zemiaky rýchlejšie zmäkli.
Servírovanie
Teľací paprikáš podávame posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou.
 
		 
		