Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Teľací paprikáš

Tlačiť

Výdatné, sýte a chutné maďarské jedlo, ktoré na gurmánskom rebríčku spokojnosti iste obsadí veľmi vysokú priečku. Teľací paprikáš vám poskytne štandardnú kvalitu.

Príprava

70 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Na zohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu, pridáme teľacie mäso nakrájané na kocky a spolu pečieme okolo 5 minút.

  2. Nádobu odstavíme zo sporáka, pridáme mletú červenú papriku, Podravku ochucovadlo, pretlačený cesnak, nakrájanú feferónku a všetko zalejeme 800 ml horúcej vody. Premiešame, nádobu dáme späť na sporák, prikryjeme ju a pokračujeme vo varení na miernom ohni.

  3. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme olúpané zemiaky nakrájané na kocky a varíme ešte 15 minút.

  4. Pred koncom varenia pridáme víno, paradajkovú šťavu, 200 ml horúcej vody a krátko povaríme.

Tip

Víno a paradajky pridáme až pred koncom varenia, aby zemiaky rýchlejšie zmäkli.

Servírovanie

Teľací paprikáš podávame posypaný nasekanou petržlenovou vňaťou.