Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Bruschetta so zeleninou
Ako pripravíme bruschettu? Existuje veľa variácií na túto tému a v jednom sa všetky zhodnú – bez potretia teplého chleba cesnakom by bruschetta stratila svoju autentickú arómu. Predjedlo, ľahké hlavné jedlo, alebo úvod ku grilovačke, presvedčte sa sami!
Príprava
45 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Chlieb
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
- 
											Cuketu a papriku dobre umyjeme a nakrájame na kocky. 
- 
											Na zohriatom masle opečieme cuketu, pridáme trochu Podravky ochucovadla, zalejeme vínom a všetko krátko povaríme. 
- 
											Do cukety pridáme postrúhanú citrónovú kôru, šťavu mätu a dobre premiešame. 
- 
											Z paradajok odstránime semiačka a nakrájame ich na kocky. 
- 
											Na širokej panvici na zohriatom oleji opečieme papriku, pridáme očistené a pokrájané paradajky, zvyšok Podravky ochucovadla a dusíme, kým paprika nezmäkne. 
- 
											Pripravenú cuketu zmiešame s paprikou a paradajkami a pridáme syr nakrájaný na kocky a petržlenovú vňať. 
- 
											Krajce chleba opečieme na teflónovej panvici a potrieme pretlačeným cesnakom. 
Tip
Takto pripravená zelenina sa môže uchovávať v chladničke 3 až 4 dni.
Servírovanie
Na každý krajec dáme teplú zeleninu a okamžite podávame.
 
		 
		