Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Zelená polievka – “caldo verde”
Keď chcete ochutnať „caldo verde“, alebo zelenú polievku, typické portugalské jedlo, nemusíte čakať na cestu do tejto malebnej krajiny – Portugalsko príde k vám. Výnimočná chuť vám vôbec nebude cudzia – práve v tom spočíva čaro tohto pokrmu.
Príprava
45 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Zemiaky olúpeme a nakrájame na štvrtiny, kel nakrájame na rezance a cibuľu nasekáme nadrobno.
-
Na zohriatom oleji opečieme nakrájanú cibuľu. Pridáme cesnak, zemiaky, kel a Podravku ochucovadlo a zalejeme vriacou vodou, tak aby pokryla zeleninu. Premiešame a prikryté varíme dvadsať minút, kým zelenina nezmäkne.
-
Teplú zeleninu spolu s tekutinou rozmixujeme v elektrickom mixéri a vrátime naspäť do nádoby. Pridáme ešte 400 ml vody, čierne korenie a krátko povaríme.
-
Klobásy povaríme, nakrájame na kúsky a pridáme do polievky.
Tip
Namiesto kelu môžeme použiť mangold.
Servírovanie
Zelenú polievku osolíme podľa potreby, posypeme petržlenovou vňaťou a podávame.