Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Cuketa v tenkom ceste
Recept prichádza z tureckej kuchyne a jedlo je také dobré, že si dovoľujeme predpovedať, že vás okúzli. Ak použijete hotové štrúdľové cesto, významne skrátite čas prípravy. Takže niet prekážok na ceste k užívaniu si v jedle.
Príprava
70 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Omáčka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Cuketu olúpeme, postrúhame, trochu osolíme a scedíme.
-
Pridáme mlieko, múku, Podravku ochucovadlo, olej, tvaroh, pokrájaný kôpor, sekanú petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.
-
V hlbokej nádobe pripravíme omáčku od vajec, mlieka a jogurtu.
-
Tri listy štrúdľového cesta rozprestrieme na stole a potrieme vaječnou omáčkou. Časť omáčky necháme na potretie hotových štrúdlí.
-
Potreté listy prekryjeme zvyšnými listami, potrieme plnkou z cukety a vytvoríme tri záviny.
-
Záviny položíme na pomastený plech, potrieme zvyškom vaječnej omáčky. Pečieme v rúre zohriatej na 180°C približne 40 minút.
Tip
Toto jedlo môžeme pripraviť aj vo forme malých závinov, tak že na každý list dáme časť plnky.
Toto jedlo je možné zmraziť
Zmrazovanie: Jedlo pripravíme podľa receptu až po bod tepelného spracovania – pečenia. Potom každý z troch závinov vložíme do osobitné vrecúška a zmrazíme.
Odmrazovanie: Zmrazené záviny vložíme na pomastený plech a pečieme pri teplote 180°C približne 50 minút.
Trvanlivosť: 60 dní.
Servírovanie
Cuketu v tenkom ceste nakrájame a podávame s kyslou smotanou ako teplé predjedlo.