Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Goranská plnka
Pokrmy goranského regiónu v Chorvátsku sú osobité a chutné. Ťažko uhádnuť, či je to kvôli nadmorskej výške, vzduchu, lesom, alebo receptúre. Povieme vám čo už viete – nie je vždy potrebné hľadať príčiny niektorých vecí, jednoducho si ich užite.
Príprava
90 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Na vymazanie formy
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Do rozšľahaných vajec pridáme Podravku, čierne korenie, nakrájanú mladú cibuľku a šunku.
-
Slaninu a jeden deň staré žemle nakrájame na kocky a zamiešame ich do zmesi s vajcami.
-
Okrúhlu formu (priemeru 18 cm) vytrieme maslom, posypeme strúhankou a vylejeme do nej pripravenú zmes s vajcami.
-
Formu prekryjeme hliníkovou fóliou, vložíme na plech s horúcou vodou a pečieme v rúre zahriatej na 200°C cca 50 minút.
Tip
Podľa vlastnej chuti môžeme do plnky pridať aj huby.
Servírovanie
Goranskú plnku vyberieme z formy a nakrájame na plátky. Podávame so šunkou, sviežim syrom, chrenom a mladou cibuľkou.