Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Bouillabaisse
Rybacia polievka sa môže pripraviť mnohorakým spôsobom ako bujón, alebo ako krémová polievka. Aj francúzska rybacia polievka bouillabaisse má mnoho tvárí a napriek tomu, že najznámejší spôsob jej prípravy – so šafranovou omáčkou pochádza z Nice, oplatí sa ochutnať aj každý iný spôsob jej prípravy.
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Na zohriaty olivový olej dáme nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu, pór, zeler a fenikel, všetko spolu podusíme na strednom ohni za častého miešania okolo 10 minút.
-
Pridáme múku, zamiešame, potom pridáme bobkový list, tymian, šafran, nakrájané lúpané paradajky z konzervy, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni ešte 15 minút.
-
Pridajte nakrájané ryby (ako napríklad morský ďas, morské ráčiky, hrebenatku svätojakubskú), Podravku a varte na miernom ohni okolo 10 minút.
Tip
Polievku bouillabaisse môžete pripraviť aj z iných druhov rýb, rakov a lastúrnikov a osobitne uvarenej ryže.
Servírovanie
Polievku bouillabaisse podávame ozdobenú nasekanou čerstvou pažítkou.