Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Bouillabaisse

Tlačiť

Rybacia polievka sa môže pripraviť mnohorakým spôsobom ako bujón, alebo ako krémová polievka. Aj francúzska rybacia polievka bouillabaisse má mnoho tvárí a napriek tomu, že najznámejší spôsob jej prípravy – so šafranovou omáčkou pochádza z Nice, oplatí sa ochutnať aj každý iný spôsob jej prípravy.

Príprava

40 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Na zohriaty olivový olej dáme nadrobno nakrájaný cesnak, cibuľu, pór, zeler a fenikel, všetko spolu podusíme na strednom ohni za častého miešania okolo 10 minút.
  2. Pridáme múku, zamiešame, potom pridáme bobkový list, tymian, šafran, nakrájané lúpané paradajky z konzervy, zalejeme vodou a varíme na miernom ohni ešte 15 minút.
  3. Pridajte nakrájané ryby (ako napríklad morský ďas, morské ráčiky, hrebenatku svätojakubskú), Podravku a varte na miernom ohni okolo 10 minút.

Tip

Polievku bouillabaisse môžete pripraviť aj z iných druhov rýb, rakov a lastúrnikov a osobitne uvarenej ryže.

Servírovanie

Polievku bouillabaisse podávame ozdobenú nasekanou čerstvou pažítkou.

Hľadať v obchodoch: