Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Bouillabaisse

Tlačiť

Riblja se juha može prirediti na razne načine, i prozirna i krem. Francuska riblja juha bouillabaisse također ima mnoštvo lica. Iako je najpoznatiji onaj iz Nice, s umakom od šafrana, svaki je vrijedan kušanja.

Príprava

40 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Na zagrijano maslinovo ulje stavite sitno narezane češnjak, luk, poriluk, celer, komorač i sve zajedno pirjajte na srednje jakoj vatri 10 minuta često miješajući.
  2. Dodajte brašno, promiješajte, a zatim dodajte lovorov list, timijan, šafran, narezane pelate, zalijte vodom i na laganoj vatri kuhajte još 15 minuta.
  3. Dodajte narezanu grdobinu, kapice, kozice, Vegetu, poklopite i lagano kuhajte oko 10 minuta.

Tip

Za bouillabaisse možete upotrijebiti i druge vrste bijele ribe, rakova i školjkaša te po želji zasebno kuhane riže.

Servírovanie

Juhu bouillabaisse poslužite posipanu svježe narezanim vlascem.

Hľadať v obchodoch: