Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Bruschetta so zeleninou

Tlačiť

Ako pripravíme bruschettu? Existuje veľa variácií na túto tému a v jednom sa všetky zhodnú – bez potretia teplého chleba cesnakom by bruschetta stratila svoju autentickú arómu. Predjedlo, ľahké hlavné jedlo, alebo úvod ku grilovačke, presvedčte sa sami!

Príprava

45 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Chlieb

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Cuketu a papriku dobre umyjeme a nakrájame na kocky.

  2. Na zohriatom masle opečieme cuketu, pridáme trochu Podravky ochucovadla, zalejeme vínom a všetko krátko povaríme.

  3. Do cukety pridáme postrúhanú citrónovú kôru, šťavu mätu a dobre premiešame.

  4. Z paradajok odstránime semiačka a nakrájame ich na kocky.

  5. Na širokej panvici na zohriatom oleji opečieme papriku, pridáme očistené a pokrájané paradajky, zvyšok Podravky ochucovadla a dusíme, kým paprika nezmäkne.

  6. Pripravenú cuketu zmiešame s paprikou a paradajkami a pridáme syr nakrájaný na kocky a petržlenovú vňať.

  7. Krajce chleba opečieme na teflónovej panvici a potrieme pretlačeným cesnakom.

Tip

Takto pripravená zelenina sa môže uchovávať v chladničke 3 až 4 dni.

Servírovanie

Na každý krajec dáme teplú zeleninu a okamžite podávame.