Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Burger z fazule a sladkých zemiakov
Špecialitou burgerov z hnedej fazule a sladkých zemiakov je, že ide o vegetariánske jedlo, ktoré zasýti aj tých najhladších pri stole.
Príprava
60 min
Porcia pre
3
Ingrediencie
Na servírovanie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Celý sladký zemiak prepichneme na niekoľkých miestach vidličkou a zľahka potrieme olejom. Vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C a pečieme asi 40 minút.
-
Upečený zemiak ošúpeme a nastrúhame.
-
Do misky dáme nastrúhané bataty a prepláchnutú hnedú fazuľu.
-
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme dozlatista.
-
Pridáme pretlačený cesnak a rascu.
-
Opraženú cibuľu dáme do misky so sladkými zemiakmi. Pridáme chilli, soľ, rozšľahané vajíčko, strúhanku a petržlenovú vňať. Zmes dobre premiešame, fazuľu jemne rozdrvíme prstami.
-
Z pripravenej zmesi vytvarujeme hamburgery.
-
Na olejom vyhriatej panvici opečieme hamburgery do zlatista.
Tip
Fazuľové hamburgery môžeme podávať aj v celozrnnom chlebe.
Servírovanie
Burgery podávajte v žemli s hlávkovým šalátom a kečupom.