Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Červená kapusta na český spôsob
Tím kuchyne Podravka prirodzene okúzlil dobrý vojak Švejk. Vrátili sme sa z Prahy, z jeho krčmy “U kalicha”, ktorá aj dnes pripomína časy z románu Jaroslava Haška, plní chutných dojmov a s týmto typickým českým pokrmom.
Príprava
40 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Červenú kapustu nakrájame na rezance, krátko povaríme v troche vody a precedíme.
-
Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme cukor, kapustu, rascu a Podravku ochucovadlo. Všetko poprášime múkou a podusíme.
-
Pred koncom dusenia pridáme ocot a podľa potreby trochu soli.
Tip
Pri príprave červenej kapusty odstránime zhrubnuté kusy, aby bol čas prípravy rovnomerný.
Múka urobí kapustu kompaktnejšou a chutnejšou.
Servírovanie
S týmto pokrmom môžeme podávať iba pečené zemiaky, alebo zemiakové pyré. Kapustu podávame ako výbornú prílohu k pečenej kačke, alebo nejakej inej hydine.