Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Červená kapusta na český spôsob

Tlačiť

Tím kuchyne Podravka prirodzene okúzlil dobrý vojak Švejk. Vrátili sme sa z Prahy, z jeho krčmy “U kalicha”, ktorá aj dnes pripomína časy z románu Jaroslava Haška, plní chutných dojmov a s týmto typickým českým pokrmom.

Príprava

40 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Červenú kapustu nakrájame na rezance, krátko povaríme v troche vody a precedíme.
  2. Na oleji opečieme nasekanú cibuľu, pridáme cukor, kapustu, rascu a Podravku ochucovadlo. Všetko poprášime múkou a podusíme.
  3. Pred koncom dusenia pridáme ocot a podľa potreby trochu soli.

Tip

Pri príprave červenej kapusty odstránime zhrubnuté kusy, aby bol čas prípravy rovnomerný. Múka urobí kapustu kompaktnejšou a chutnejšou.

Servírovanie

S týmto pokrmom môžeme podávať iba pečené zemiaky, alebo zemiakové pyré. Kapustu podávame ako výbornú prílohu k pečenej kačke, alebo nejakej inej hydine.

Hľadať v obchodoch: