Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Cuketa v tenkom ceste
hlavné jedlo, predjedlá, bezmäsité, vegetariánske, Ľahké leto
Recept prichádza z tureckej kuchyne a jedlo je také dobré, že si dovoľujeme predpovedať, že vás okúzli. Ak použijete hotové štrúdľové cesto, významne skrátite čas prípravy. Takže niet prekážok na ceste k užívaniu si v jedle.
Príprava
70 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Cuketu olúpeme, postrúhame, trochu osolíme a scedíme. Pridáme mlieko, múku, Podravku ochucovadlo, olej, tvaroh, pokrájaný kôpor, sekanú petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame. V hlbokej nádobe pripravíme omáčku od vajec, mlieka a jogurtu. Tri listy štrúdľového cesta rozprestrieme na stole a potrieme vaječnou omáčkou. Časť omáčky necháme na potretie hotových štrúdlí. Potreté listy prekryjeme zvyšnými listami, potrieme plnkou z cukety a vytvoríme tri záviny. Záviny položíme na pomastený plech, potrieme zvyškom vaječnej omáčky. Pečieme v rúre zohriatej na 180°C približne 40 minút.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?