Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Domáci boršč s Podravkou ochucovadlom
Pri moskovskom divadle MCHAT existuje klubová reštaurácia, dôstojná povesti divadla. Hlavný kuchár Alexander Tichonov nadšene a tvorivo oživuje staré ruské jedlá a tím kuchyne Podravky nadchol svojou verziou známeho ruského pokrmu – boršču.
Príprava
110 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Mäso vložíme do cca 2, 5 l vody. Pridáme Podravku ochucovadlo, hovädziu kocku a trochu soli. Necháme trochu povariť. Z času na čas odstránime penu z povrchu.
-
Uvarené mäso nakrájame na podlhovasté kúsky.
-
Olúpeme a nahrubo nakrájame cviklu, vložíme ju do trochy vody (do ktorej sme predtým pridali ocot) a varíme 20-30 minút.
-
Kapustu nakrájame na kúsky, alebo rezance, zemiaky na kocky, mrkvu nahrubo nastrúhame. Do mäsovej polievky vložíme kapustu a varíme 10-15 minút, pridáme zemiaky a pokračujeme vo varení.
-
Na zohriatom masle podusíme cibuľu a mrkvu, pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu dusíme a zamiešame do kapusty, zároveň s cviklou. Dochutíme čiernym korením, bobkovým listom, cukrom a posekaným cesnakom.
-
Nakoniec pridáme nakrájané mäso a spolu ešte krátko povaríme. Podľa chuti boršč ešte trošku rozriedime a pridáme trochu octu.
Tip
Cvikla dáva boršču jeho charakteristickú farbu, preto je nutné vybrať cviklu výraznejšej farby.
Pridaním octu získa jedlo sviežosť a plnosť chute.
Servírovanie
Boršč nalejeme do zodpovedajúcej misy na polievku alebo podávame v polievkových šálkach. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a do každej porcie vložíme po lyžici kyslej smotany.