Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Domáci boršč s Podravkou ochucovadlom

Tlačiť

Pri moskovskom divadle MCHAT existuje klubová reštaurácia, dôstojná povesti divadla. Hlavný kuchár Alexander Tichonov nadšene a tvorivo oživuje staré ruské jedlá a tím kuchyne Podravky nadchol svojou verziou známeho ruského pokrmu – boršču.

Príprava

110 min

Porcia pre

8

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Mäso vložíme do cca 2, 5 l vody. Pridáme Podravku ochucovadlo, hovädziu kocku a trochu soli. Necháme trochu povariť. Z času na čas odstránime penu z povrchu.

  2. Uvarené mäso nakrájame na podlhovasté kúsky.

  3. Olúpeme a nahrubo nakrájame cviklu, vložíme ju do trochy vody (do ktorej sme predtým pridali ocot) a varíme 20-30 minút.

  4. Kapustu nakrájame na kúsky, alebo rezance, zemiaky na kocky, mrkvu nahrubo nastrúhame. Do mäsovej polievky vložíme kapustu a varíme 10-15 minút, pridáme zemiaky a pokračujeme vo varení.

  5. Na zohriatom masle podusíme cibuľu a mrkvu, pridáme paradajkový pretlak a všetko spolu dusíme a zamiešame do kapusty, zároveň s cviklou. Dochutíme čiernym korením, bobkovým listom, cukrom a posekaným cesnakom.

  6. Nakoniec pridáme nakrájané mäso a spolu ešte krátko povaríme. Podľa chuti boršč ešte trošku rozriedime a pridáme trochu octu.

Tip

Cvikla dáva boršču jeho charakteristickú farbu, preto je nutné vybrať cviklu výraznejšej farby.

Pridaním octu získa jedlo sviežosť a plnosť chute.

Servírovanie

Boršč nalejeme do zodpovedajúcej misy na polievku alebo podávame v polievkových šálkach. Posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a do každej porcie vložíme po lyžici kyslej smotany.