Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Fašírka

Tlačiť

Fašírka má niekoľko výhod. Jednou z nich je, že sa ľahko pripravuje. Druhou je, že sa môže podávať s rôznymi prílohami a treťou je, že je rovnako chutná bez ohľadu na to, či sa podáva teplá alebo studená.

Príprava

60 min

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Do mletého mäsa pridáme korenie, vajce, strúhanku, petržlenovú vňať, tymian, osolíme a pridáme tekuté korenie Podravka Umami.
  2. Všetko dobre premiešame a naolejovanými rukami vytvarujeme bochník.
  3. Položíme ho na papier na pečenie, zatočíme a konce zaviažeme (ako cukríky).
  4. Vložíme do zapekacej misy a pečieme asi 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C, potom ďalších 30 minút pri 180 °C.
  5. Bochník vytiahneme z papiera, potrieme olejom a pečieme ďalších 10 minút, kým nezíska peknú farbu.
  6. Upečenú fašírku trochu vychladíme a potom nakrájame na plátky.
  7. Podávame s prílohou podľa vlastného výberu, s hranolkami alebo dusenou či restovanou zeleninou.
  8. Pred podávaním môžete samostatné plátky pokvapkať tekutým korením Podravka Umami.

Tip

Mäsový bochník môžete servírovať aj studený. 

Servírovanie

Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, s hranolkami, dusenou alebo grilovanou zeleninou. Pred podávaním môžete kúsky fašírky pokvapkať tekutým ochucovadlom Podravka NATUR.

Hľadať v obchodoch: