Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Goveđa juha
hlavné jedlo, hovädzie mäso, polievka
Omiljenu juhu svih naših krajeva možete prirediti od temeljca koji ste dobili kuhanjem govedine, a govedinu poslužite toplu s nekim od umaka, možda i gotovih.
Príprava
120 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
U lonac nalijte mlaku vodu i stavite kuhati meso. Čim juha zakipi, dodajte sol, očišćeno korjenasto povrće (celer, mrkva i peršin), nekoliko zrna papra i luk koji ste prethodno raspolovili i na štednjaku popekli. Nakon toga dodajte rajčicu, oguljeni krumpir, list kupusa, Vegetu i celerov list, pa poklopite. Kad juha ponovno zakipi, smanjite temperaturu pa lagano kuhajte otprilike sat i pol. Kad je meso mekano, ulijte malo hladne vode da se juha razbistri. Meso izvadite, a juhu procijedite kroz gušće cjedilo pa u nju ukuhajte rižu ili tjesteninu.
Tip
Servírovanie



páči sa vám to?