Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Goveđa juha

Tlačiť

Omiljenu juhu svih naših krajeva možete prirediti od temeljca koji ste dobili kuhanjem govedine, a govedinu poslužite toplu s nekim od umaka, možda i gotovih.

Príprava

120 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. U lonac nalijte mlaku vodu i stavite kuhati meso. Čim juha zakipi, dodajte sol, očišćeno korjenasto povrće (celer, mrkva i peršin), nekoliko zrna papra i luk koji ste prethodno raspolovili i na štednjaku popekli.
  2. Nakon toga dodajte rajčicu, oguljeni krumpir, list kupusa, Vegetu i celerov list, pa poklopite.
  3. Kad juha ponovno zakipi, smanjite temperaturu pa lagano kuhajte otprilike sat i pol.
  4. Kad je meso mekano, ulijte malo hladne vode da se juha razbistri.
  5. Meso izvadite, a juhu procijedite kroz gušće cjedilo pa u nju ukuhajte rižu ili tjesteninu.

Tip

Ako želite u juhu ukuhati rižu, prethodno je prokuhajte kako oslobođeni škrob iz riže ne bi zamutio juhu.

Servírovanie

Kuhanu govedinu i povrće narežite na manje dijelove i poslužite u dubokim tanjurima zajedno s juhom.

Hľadať v obchodoch: