Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Grilovaná biela ryba v aromatickej kruste
Biela ryba obalená v strúhanke, nastrúhanom syre, bazalke a petržlenovej vňati bude chutiť skvelo. Nezabudnite na citrónovú šťavu, ktorá urobí toto jedlo ešte chutnejšie.
Príprava
25 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Filety zalejeme Podravka grill tekutou marinádou s pivom a necháme postáť 30 minút.
-
Strúhanku zmiešame s nastrúhaným syrom, nasekanou bazalkou, nasekanou petržlenovou vňaťou, cesnakom a dobre premiešame. Pridáme olivový olej a znovu dobre premiešame.
-
Do pripravenej zmesi dáme namarinovanú rybu a poriadne ju obalíme.
-
Takto pripravené filé ugrilujeme na dobre vyhriatom grile alebo grilovacej panvici z oboch strán, kým pekne nezhnedne.
Tip
Takýmto spôsobom si môžete pripraviť aj celú rybu, nielen filé. Ak použijete celú rybu, kľudne ju na 2-3 miestach, v závislosti od veľkosti, narežte, aby marináda dobre prenikla do ryby a dodala jej tak perfektnú chuť.
Servírovanie
Podávame s plátkami citróna a prílohou podľa vlastného výberu.