Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Grilované ryby s paradajkami a cibuľou
Grilovaná pražma alebo morský vlk sú samé o sebe kulinárskym zážitkom. Podávané spolu so cherry paradajkami, olivovým olejom a citrónovou kôrou – to bude pre vás pravý stredomorský zážitok!
Príprava
30 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Ryby očistíme, umyjeme, osušíme papierovým obrúskom a poriadne ich zvnútra aj zvonka potrieme zmesou pripravenou z Podravky Natur na ryby a z olivového oleja. Necháme postáť asi 40 minút, aby sa chute prepojili.
-
Grilovací rošt potrieme olivovým olejom a predhrejeme ho. Naukladáme naň ryby a podľa veľkosti ich grilujeme z každej strany 5 až 8 minút.
-
K rybám pridáme cibuľu nakrájanú na polovice, mladú cibuľku a cherry paradajky a grilujeme pokiaľ zelenina nezmäkne.
-
Keď sú ryby hotové, zložíme ich z grilu, poukladáme na tanier a servírujeme spolu s grilovanou zeleninou.
Tip
Počas grilovania ich viackrát potrite vetvičkou rozmarínu namočenou v olivovom oleji – dodáte tak jedlu ešte viac chute a vône.
Servírovanie
Hotové jedlo posypeme na hrubo pomletým čiernym korením, pretlačeným cesnakom, nastrúhanou citrónovou kôrou, prelejeme zostávajúcim olivovým olejom a podávame.