Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Haruľa
Slováci nechcú, ako väčšina národov zemiaky jednoducho piecť ako hranolky, alebo z nich pripraviť kašu, ale vedia z neho vyčariť jedlá plné fantázie. František Janata tímu Podravka kuchyne prezradil recept na zemiakové “palacinky”- haruľu
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Zemiaky ošúpte, nastrúhajte nadrobno a preceďte. Pridajte múku, mlieko, a salámu nakrájanú na drobné rezančeky. Do toho pridajte vajcia, trochu soli, čierne korenie, sekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a Podravku. Nakoniec pridajte minerálku. Na panvici zohrejte trochu oleja a zmes rozotrite po panvici do tvaru palacinky. Haruľu pečte z obidvoch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.