Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Haruľa
Slováci nechcú, ako väčšina národov zemiaky jednoducho piecť ako hranolky, alebo z nich pripraviť kašu, ale vedia z neho vyčariť jedlá plné fantázie. František Janata tímu Podravka kuchyne prezradil recept na zemiakové “palacinky”- haruľu
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Zemiaky ošúpte, nastrúhajte nadrobno a preceďte.
-
Pridajte múku, mlieko, a salámu nakrájanú na drobné rezančeky.
-
Do toho pridajte vajcia, trochu soli, čierne korenie, sekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a Podravku. Nakoniec pridajte minerálku.
-
Na panvici zohrejte trochu oleja a zmes rozotrite po panvici do tvaru palacinky. Haruľu pečte z obidvoch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.
Tip
V slovenskej kuchyni sa tieto placky zvyknú plniť aj rôznymi druhmi nadrobno pokrájaného duseného mäsa, v takom prípade ich pripravíte bez šunky.
Spočiatku cesto pečte na nižšej teplote, potom môžete teplotu zvýšiť podľa potreby.
Servírovanie
Toto chutné jedlo – zemiakové placky môžete podávať s rôznymi šalátami a v zime chutí aj s kyslou kapustou.