Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Haruľa

Tlačiť

Slováci nechcú, ako väčšina národov zemiaky jednoducho piecť ako hranolky, alebo z nich pripraviť kašu, ale vedia z neho vyčariť jedlá plné fantázie. František Janata tímu Podravka kuchyne prezradil recept na zemiakové “palacinky”- haruľu

Príprava

40 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Zemiaky ošúpte, nastrúhajte nadrobno a preceďte.
  2. Pridajte múku, mlieko, a salámu nakrájanú na drobné rezančeky.
  3. Do toho pridajte vajcia, trochu soli, čierne korenie, sekanú petržlenovú vňať, pretlačený cesnak a Podravku. Nakoniec pridajte minerálku.
  4. Na panvici zohrejte trochu oleja a zmes rozotrite po panvici do tvaru palacinky. Haruľu pečte z obidvoch strán, kým nezíska zlatohnedú farbu.

Tip

V slovenskej kuchyni sa tieto placky zvyknú plniť aj rôznymi druhmi nadrobno pokrájaného duseného mäsa, v takom prípade ich pripravíte bez šunky. Spočiatku cesto pečte na nižšej teplote, potom môžete teplotu zvýšiť podľa potreby.

Servírovanie

Toto chutné jedlo – zemiakové placky môžete podávať s rôznymi šalátami a v zime chutí aj s kyslou kapustou.

Hľadať v obchodoch: