Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Hovädzia polievka

Tlačiť

Vo všetkých našich krajoch pripravíme obľúbenú hovädziu polievku z bujónu, získaného varením hovädziny a uvarenú hovädzinu podávame teplú s ľubovoľnou omáčkou, môžeme použiť aj hotové omáčky.

Príprava

120 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Do hrnca nalejeme vlažnú vodu a vložíme variť mäso. Keď polievka zovrie pridáme soľ, očistenú koreňovú zeleninu (zeler, mrkva, petržlen), niekoľko zrniek čierneho korenia, Podravku a cibuľu, ktorú predtým rozkrojíme na polovicu a trochu opečieme na sporáku.

  2. Keď polievka znovu zovrie, stíšime plameň a varíme ešte asi hodinu a pol.

  3. Keď je mäso mäkké, prilejeme trochu studenej vody, aby bola polievka číra.

  4. Mäso vyberieme, polievku scedíme cez hustejšie sitko a zavaríme do nej ryžu, alebo cestovinu.

Tip

Ak chceme do polievky zavariť ryžu, povaríme ju predtým osobitne, aby škrob uvoľnený z ryže nezamútil polievku.

Servírovanie

Uvarenú hovädzinu so zeleninu podávame v hlbokých tanieroch spolu s polievkou.