Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Hovädzia polievka
Vo všetkých našich krajoch pripravíme obľúbenú hovädziu polievku z bujónu, získaného varením hovädziny a uvarenú hovädzinu podávame teplú s ľubovoľnou omáčkou, môžeme použiť aj hotové omáčky.
Príprava
120 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Do hrnca nalejeme vlažnú vodu a vložíme variť mäso. Keď polievka zovrie pridáme soľ, očistenú koreňovú zeleninu (zeler, mrkva, petržlen), niekoľko zrniek čierneho korenia, Podravku a cibuľu, ktorú predtým rozkrojíme na polovicu a trochu opečieme na sporáku.
-
Keď polievka znovu zovrie, stíšime plameň a varíme ešte asi hodinu a pol.
-
Keď je mäso mäkké, prilejeme trochu studenej vody, aby bola polievka číra.
-
Mäso vyberieme, polievku scedíme cez hustejšie sitko a zavaríme do nej ryžu, alebo cestovinu.
Tip
Ak chceme do polievky zavariť ryžu, povaríme ju predtým osobitne, aby škrob uvoľnený z ryže nezamútil polievku.
Servírovanie
Uvarenú hovädzinu so zeleninu podávame v hlbokých tanieroch spolu s polievkou.