Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Hranolky s Podravkou
Aby ste obyčajným hranolkám zmenili dobre známu chuť, odporúčame vám obohatiť ich počas prípravy pridaním Podravky ochucovadla. Takto upražené zemiaky podávame ako prílohu, alebo malé jedlo s pridaním rôznych omáčok.
Príprava
40 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Ošúpané zemiaky nakrájame na plátky hrúbky asi 1 cm. Plátky zemiakov ďalej nakrájame pozdĺž na tyčinky hrúbky asi 0, 5 – 1 cm.
-
Bielka zľahka vyšľaháme vidličkou, pridáme Podravku ochucovadlo a čierne korenie a pripravenou zmesou polejeme nakrájané zemiaky.
-
Dobre premiešame a posypeme múkou.
-
Zemiaky upražíme v hlbokom oleji do zlatista. Upražené zemiaky položíme na pijavý papier alebo servítky, aby vpili prebytočný tuk.
Tip
Obyčajné hranolky sa stanú veľmi chutnými ak ich ešte teplé, hneď po pražení, posypeme Podravka ochucovadlom na posýpanie.
Ak chceme aby boli hranolky extra chutné a chrumkavé, vymiešame ich so zľahka vyšľahanými bielkami, čiernym korením, Podravka ochucovadlom a trochou múky. Ďalej hranolky pripravíme podľa hore uvedeného postupu.
Servírovanie
Podávame s Podravka Relishom, kečupom alebo inou prílohou.