Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Jahňacina na austrálsky spôsob

Tlačiť

Ak nie ste milovníkom výlučne jahňaciny pripravenej na ražni a zároveň ste gastronomický zvedavec, navrhujeme vám zaujímavú cestu do austrálskej kuchyne. Aký objav!

Príprava

160 min

Porcia pre

6

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Jahňacinu opečieme na troche olivového oleja, kým nezíska peknú farbu.

  2. Do stredu hlbokej nádoby na pečenie dáme mäso, okolo neho uložíme koreňovú zeleninu. Potom vložíme paradajky a fazuľu, okoreníme čiernym korením, alebo čili.

  3. Nakoniec pridáme víno, ktoré sme predtým ohriali a pomiešali s Podravkou ochucovadlom, oreganom a mletou paprikou. Podľa potreby pridáme trochu vody, tak aby tekutiny bolo do polovice nádoby. Všetko posypeme rozmarínom a lístkami šalvie.

  4. Mäso so zeleninou prekryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 180°C najmenej 2 hodiny.

Tip

S týmto pokrmom môžeme podávať podľa vlastnej chuti pripravenú zmes z jemne nastrúhanej citrónovej kôry, cesnaku a petržlenu s trochou olivového oleja.

Servírovanie

Pečenú jahňacinu podávame s mierne opečeným chlebom.