Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Jahňacina na austrálsky spôsob
Ak nie ste milovníkom výlučne jahňaciny pripravenej na ražni a zároveň ste gastronomický zvedavec, navrhujeme vám zaujímavú cestu do austrálskej kuchyne. Aký objav!
Príprava
160 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Jahňacinu opečieme na troche olivového oleja, kým nezíska peknú farbu.
-
Do stredu hlbokej nádoby na pečenie dáme mäso, okolo neho uložíme koreňovú zeleninu. Potom vložíme paradajky a fazuľu, okoreníme čiernym korením, alebo čili.
-
Nakoniec pridáme víno, ktoré sme predtým ohriali a pomiešali s Podravkou ochucovadlom, oreganom a mletou paprikou. Podľa potreby pridáme trochu vody, tak aby tekutiny bolo do polovice nádoby. Všetko posypeme rozmarínom a lístkami šalvie.
-
Mäso so zeleninou prekryjeme alobalom a pečieme v rúre zohriatej na 180°C najmenej 2 hodiny.
Tip
S týmto pokrmom môžeme podávať podľa vlastnej chuti pripravenú zmes z jemne nastrúhanej citrónovej kôry, cesnaku a petržlenu s trochou olivového oleja.
Servírovanie
Pečenú jahňacinu podávame s mierne opečeným chlebom.