Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Jednohubky s lososovou nátierkou
Pripravujete domácu party? S kokteilom na privítanie môžete podávať aj malé sendviče s nátierkou z lososa, smotany, horčice a voňavého kôpru. Výborný úvod gurmánskej zábavy.
Príprava
45 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Lososa očistíme od kože a prebytku tuku a kostí, položíme na papier na pečenie a posypeme Podravkou ochucovadlom.
-
Plech na pečenie naplníme do 2/3 vodou a vložíme ho do rúry zohriatej na približne 100°C – 120 °C (ak jestvuje takáto možnosť, zapneme iba dolný ohrievač).
-
Na plech na pečenie vložíme mriežku na ktorú položíme lososa a pečieme ho nad vodným kúpeľom približne 15 – 20 minút.
-
Lososa vyberieme, trochu ochladíme, nakrájame, pridáme horčicu zmiešanú so smotanou, citrónovou šťavou, kôprom a olejom. Podľa potreby osolíme a okoreníme.
-
Nátierku dobre ochladíme a rozotrieme po kúskoch čierneho chleba.
Tip
Nátierku je možné pripraviť aj deň vopred.
Servírovanie
Ozdobíme pokrájanými cherry paradajkami, čerstvou uhorkou, kôprom a podávame.