Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Jednohubky s lososovou nátierkou

Tlačiť

Pripravujete domácu party? S kokteilom na privítanie môžete podávať aj malé sendviče s nátierkou z lososa, smotany, horčice a voňavého kôpru. Výborný úvod gurmánskej zábavy.

Príprava

45 min

Porcia pre

8

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Lososa očistíme od kože a prebytku tuku a kostí, položíme na papier na pečenie a posypeme Podravkou ochucovadlom.

  2. Plech na pečenie naplníme do 2/3 vodou a vložíme ho do rúry zohriatej na približne 100°C – 120 °C (ak jestvuje takáto možnosť, zapneme iba dolný ohrievač).

  3. Na plech na pečenie vložíme mriežku na ktorú položíme lososa a pečieme ho nad vodným kúpeľom približne 15 – 20 minút.

  4. Lososa vyberieme, trochu ochladíme, nakrájame, pridáme horčicu zmiešanú so smotanou, citrónovou šťavou, kôprom a olejom. Podľa potreby osolíme a okoreníme.

  5. Nátierku dobre ochladíme a rozotrieme po kúskoch čierneho chleba.

Tip

Nátierku je možné pripraviť aj deň vopred.

Servírovanie

Ozdobíme pokrájanými cherry paradajkami, čerstvou uhorkou, kôprom a podávame.