Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Júliin kurací paprikáš
Novinárka Julia Frank so svojimi 42 knihami receptov a s 12 prekladmi kuchárskych kníh sa v roku 1992 dostala do Guinessovej knihy svetových rekordov. Myslíme, že oprávnene, podľa tohto maďarského jedla, ktorému dala Júlia svoj gastronomický podpis.
Príprava
50 min
Porcia pre
6
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kurča očistíme, umyjeme, nakrájame na menšie kusy a osolíme. Slaninu nakrájame na tenké plátky, cibuľu a cesnak nasekáme. Umyté šampiňóny nakrájame na plátky, papriku na kolieska a paradajku, ktorú sme predtým olúpali na kocky.
-
Na troche oleja krátko podusíme slaninu, odstavíme ju zo sporáku, pridáme mletú červenú papriku a trochu premiešame. Na tejto zmesi opečieme zo všetkých strán kuracie mäso a potom pridáme šampiňóny, papriku, cesnak, čierne korenie a Podravku ochucovadlo.
-
Prikryté dusíme (vo vlastnej šťave bez pridávania vody) na miernom ohni okolo 15 minút. Jedlo z času na čas premiešame.
-
Keď mäso takmer zmäkne, pridáme paradajku. Múku a smotanu rozmiešame v približne 100 ml vody, primiešame do paprikáša a všetko krátko povaríme.
Tip
Jedlo môžeme zušľachtiť pridaním bieleho vína.
Na začiatku dusenia nie je potrebné pridávať vodu, pretože šampiňóny a paprika obsahujú dosť vody. Ak obľubujete pikantnejšie jedlá, môžete štipľavú papriku a klasickú Podravku ochucovadlo nahradiť Podravkou ochucovadlom pikant.
Servírovanie
Ako prílohu ku kuraciemu paprikášu podávame široké rezance a podľa chuti uhorkový šalát.