Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Kačica s cestovinou “mlinci”

Tlačiť

Chorváti sa často nájdu v situácii, že musia vysvetľovať cudzincom, ako v skutočnosti vyzerá cestovina „mlinci“. Určite došli k záveru, že najlepšie vysvetlenie je praktické – „mlince“ treba ochutnať! Hlavne vtedy, keď sa podávajú s pečeným mäsom s chrumkavou kôrkou…

Príprava

180 min

Porcia pre

8

Ingrediencie

Príloha
Na potieranie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Vnútro aj vonkajšok očistenej kačice natrieme Podravkou.

  2. Kačicu vložíme na plech. Dovnútra kačice vložíme jablko. Polejeme zohriatym olejom, podlejeme s cca. 50 ml vody a pečieme v rúre zahriatej na 180°C cca. 2, 5-3 hodiny. Počas pečenia kačicu podlievame výpekom s trochou vody.

  3. Vymiešame med s olejom a octom a cca. 30 minút pred koncom pečenia natrieme kačicu touto zmesou.

  4. Upečenú kačicu vyberieme a z plechu zlejeme prebytočnú masť.

  5. Cestovinu „mlinci“ uvaríme v posolenej vode, scedíme a premiešame so zvyškom výpeku z kačice.

Tip

In order not to burn duck’s skin, after 1,5 hour of roasting, cover the duck with aluminum foil.

Servírovanie

Kačicu rozkrájame a podávame s pripravenou cestovinou a šalátom podľa chuti.

Mlinci

(Recept pre 4 osoby)
300 g pšeničnej hladkej múky
3 g soli
200 ml teplej vody

Príprava:
Z múky, soli a vlažnej vody zamiesime hladké cesto.
Cesto rozdelíme na 4 časti a každý diel osobitne vyváľame na tenkú placku rozmerov 40×32 cm.
Vyvaľkané cesto položíme na plech a pečieme ho pri teplote 230°C cca. 7 minút.
Upečené cesto rozlámeme na väčšie kusy prelejeme ich vriacou, mierne posolenou vodou. Necháme odstáť cca. 5 minút.
Mlince potom scedíme a podávame preliate teplým výpekom z mäsa.

Podávanie:
Najvhodnejšie sú ako príloha s pečeným moriakom, prípadne inou hydinou.

Rada:
Cesto môžeme upiecť aj na dobre zohriatej teflónovej panvici. Odkvapkané mlince môžeme preliať výpekom z mäsa a ešte krátko zapiecť v horúcej rúre.

Čas na prípravu 40 min
Energetická hodnota 273 kcal / 1141 kJ