Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kačica s cestovinou “mlinci”
Chorváti sa často nájdu v situácii, že musia vysvetľovať cudzincom, ako v skutočnosti vyzerá cestovina „mlinci“. Určite došli k záveru, že najlepšie vysvetlenie je praktické – „mlince“ treba ochutnať! Hlavne vtedy, keď sa podávajú s pečeným mäsom s chrumkavou kôrkou…
Príprava
180 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Príloha
Na potieranie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Vnútro aj vonkajšok očistenej kačice natrieme Podravkou.
-
Kačicu vložíme na plech. Dovnútra kačice vložíme jablko. Polejeme zohriatym olejom, podlejeme s cca. 50 ml vody a pečieme v rúre zahriatej na 180°C cca. 2, 5-3 hodiny. Počas pečenia kačicu podlievame výpekom s trochou vody.
-
Vymiešame med s olejom a octom a cca. 30 minút pred koncom pečenia natrieme kačicu touto zmesou.
-
Upečenú kačicu vyberieme a z plechu zlejeme prebytočnú masť.
-
Cestovinu „mlinci“ uvaríme v posolenej vode, scedíme a premiešame so zvyškom výpeku z kačice.
Tip
In order not to burn duck’s skin, after 1,5 hour of roasting, cover the duck with aluminum foil.
Servírovanie
Kačicu rozkrájame a podávame s pripravenou cestovinou a šalátom podľa chuti.
Mlinci
(Recept pre 4 osoby)
300 g pšeničnej hladkej múky
3 g soli
200 ml teplej vody
Príprava:
Z múky, soli a vlažnej vody zamiesime hladké cesto.
Cesto rozdelíme na 4 časti a každý diel osobitne vyváľame na tenkú placku rozmerov 40×32 cm.
Vyvaľkané cesto položíme na plech a pečieme ho pri teplote 230°C cca. 7 minút.
Upečené cesto rozlámeme na väčšie kusy prelejeme ich vriacou, mierne posolenou vodou. Necháme odstáť cca. 5 minút.
Mlince potom scedíme a podávame preliate teplým výpekom z mäsa.
Podávanie:
Najvhodnejšie sú ako príloha s pečeným moriakom, prípadne inou hydinou.
Rada:
Cesto môžeme upiecť aj na dobre zohriatej teflónovej panvici. Odkvapkané mlince môžeme preliať výpekom z mäsa a ešte krátko zapiecť v horúcej rúre.
Čas na prípravu 40 min
Energetická hodnota 273 kcal / 1141 kJ