Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Kohút na víne

Tlačiť

Legenda hovorí, že slávny recept francúzskej kuchyne „Coq au Vin” vymyslel kuchár Júlia Cézara, keď Galovia, potom, ako ich pokoril, darovali cisárovi ironický dar – starého kohúta s tvrdým mäsom. A kto hovorí, že sa nedá každý dar využiť?

Príprava

140 min

Porcia pre

8

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, Podravku ochucovadlo a zalejeme s dostatočným množstvom vody, tak aby voda prekrývala obsah hrnca.

  2. Varíme prikryté na miernom ohni, okolo 90 minút. Potom kohúta vyberieme a nakrájame na menšie kusy.

  3. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu, bobkový list, borievky, čierne korenie a všetko podlejeme trochou polievky.

  4. Potom pridáme nakrájané mäso z kohúta, víno, Podravku ochucovadlo a dusíme na miernom ohni, podlievajúc polievkou, kým mäso nezmäkne.

  5. Pred koncom varenia pridáme múku, rozmiešanú v malom množstve vody a lekvár a zalejeme takým množstvom polievky, aby sme získali stredne hustú omáčku. Krátko povaríme.

Tip

Uvarené mäso z kohúta môžete vykostiť a ďalej dusiť.

Tento pokrm môžete aj zmraziť
Zmrazovanie: Jedlo pripravíme do kroku číslo 5. Ochladíme a dáme do jednej, alebo viacerých nádob, v závislosti od množstva pripraveného pokrmu a zmrazíme.
Rozmrazovanie: Jedlo necháme cez noc v chladničke, potom ho vložíme do nádoby s trochou vody a zľahka ohrejeme. Pokrm dokončíme od kroku číslo 5.
Trvanlivosť: do 60 dní.

Servírovanie

Kohúta podávame s varenými zemiakmi.