Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Kohút na víne
Legenda hovorí, že slávny recept francúzskej kuchyne „Coq au Vin” vymyslel kuchár Júlia Cézara, keď Galovia, potom, ako ich pokoril, darovali cisárovi ironický dar – starého kohúta s tvrdým mäsom. A kto hovorí, že sa nedá každý dar využiť?
Príprava
140 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Kohúta vložíme do hlbšieho a širšieho hrnca, pridáme očistenú, na väčšie kúsky nakrájanú koreňovú zeleninu, Podravku ochucovadlo a zalejeme s dostatočným množstvom vody, tak aby voda prekrývala obsah hrnca.
-
Varíme prikryté na miernom ohni, okolo 90 minút. Potom kohúta vyberieme a nakrájame na menšie kusy.
-
Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu, bobkový list, borievky, čierne korenie a všetko podlejeme trochou polievky.
-
Potom pridáme nakrájané mäso z kohúta, víno, Podravku ochucovadlo a dusíme na miernom ohni, podlievajúc polievkou, kým mäso nezmäkne.
-
Pred koncom varenia pridáme múku, rozmiešanú v malom množstve vody a lekvár a zalejeme takým množstvom polievky, aby sme získali stredne hustú omáčku. Krátko povaríme.
Tip
Uvarené mäso z kohúta môžete vykostiť a ďalej dusiť.
Tento pokrm môžete aj zmraziť
Zmrazovanie: Jedlo pripravíme do kroku číslo 5. Ochladíme a dáme do jednej, alebo viacerých nádob, v závislosti od množstva pripraveného pokrmu a zmrazíme.
Rozmrazovanie: Jedlo necháme cez noc v chladničke, potom ho vložíme do nádoby s trochou vody a zľahka ohrejeme. Pokrm dokončíme od kroku číslo 5.
Trvanlivosť: do 60 dní.
Servírovanie
Kohúta podávame s varenými zemiakmi.