Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Koláčiky s tvarohom
Turecké etno-pokrmy nám pripomínajú, že malé „rýchle“ jedlá sú oveľa staršie ako moderný fast-food, no a Jasna Tomić nám predstavuje „pide“ koláčiky z kysnutého cesta s plnkou z mäsa, zeleniny a syra.
Príprava
50 min
Porcia pre
8
Ingrediencie
Plnka
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Preosejeme múku, trochu múky si oddelíme na prípravu cesta. Osolíme a do jamky v ceste dáme kvasnice, ktoré sme predtým rozmiešali v teplej vode s cukrom.
-
Kvasnice prikryjeme s trochou múky a necháme kvasiť približne 10 minút. Postupne zamiešame olej a jogurt a dobre vymiešame elektrickým mixérom (7-8 minút), aby sa vytvarovalo hladké, stredne mäkké cesto.
-
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste, kým sa jeho objem nezdvojnásobí.
-
Kysnuté cesto dáme na zľahka zamúčenú dosku. Rozdelíme na 8 kusov, každý vytvarujeme a rozvaľkáme do oválneho tvaru, hrúbky ½ cm.
-
Kúsky cesta zložíme na vymastený plech, každý natrieme plnkou,, tak, aby zostal 1 cm okraj čistého cesta. Pečieme v rúre 10 minút na teplote okolo 200°C, kým koláčiky nezískajú zlatohnedú farbu.
-
Plnka: vymiešajte vajcia s Podravkou, pridajte nahrubo strúhaný syr. Pridajte nasekanú petržlenovú vňať a zľahka vymiešajte.
Tip
Takéto malé, nápadité, narýchlo pripravené pokrmy môžu byť ideálne pri rôznych spoločenských a rodinných oslavách, alebo stretnutiach
Venujte pozornosť hrúbke cesta, tak, aby sa koláčiky upiekli rovnomerne.
Tento pokrm je možne zmrazovať.
Zmrazovanie: Cesto pripravíme až po krok číslo 5 v recepte. Pečieme ho 6 minút na 180°C. Ochladíme, rozdelíme do vrecúšok a zmrazíme.
Rozmrazovanie: Cesto vyberieme z vrecúška na plech, natrieme pripravenou plnkou a pečieme 7 minút na 200°C.
Trvanlivosť: 30 dní.
Servírovanie
Syrové koláčiky podávame horúce.