Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Krémová karfiolová polievka so syrom camembert
Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových orechov.
Príprava
35 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody a Podravka ochucovadlom. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme. Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka. Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky.