Uložené do Moje recepty.
Odstránené z Moje recepty.
Krémová karfiolová polievka so syrom camembert
Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových orechov.
Príprava
35 min
Porcia pre
4
Ingrediencie
Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.
Príprava
-
Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody a Podravka ochucovadlom. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.
-
Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.
-
Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky.
Tip
Pre docielenie ešte lepšej chuti skúste pridať jednu lyžicu horčice na začiatku varenia a potom pokračujte, ako je uvedené vyššie v recepte. Do uvarenej polievky pred podávaním skúste pridať 2-3 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Karfiol uchovávajte zabalený v papieri alebo potravinárske fólii a spotrebujte do 3-5 dní. Nikdy neskladujte so stopkou, aby ste sa vyhli zbytočnému navlhnutiu.
Servírovanie
Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.