Uložené do Moje recepty.

Odstránené z Moje recepty.

VŠETKY RECEPTY

Tlačiť

Krémová karfiolová polievka so syrom camembert

Tlačiť

Táto krémová polievka z karfiolu na francúzsky štýl je podávaná s kúskom syra Camembert. Pre docielenie ešte výnimočnejšej chuti, posypte pred servírovaním trochou podrvených alebo pomletých opečených lieskovcových orechov.

Príprava

35 min

Porcia pre

4

Ingrediencie

Skvelý tip: Vyberte si ingrediencie, ktoré už máte, a zistite, ktoré vám chýbajú na prípravu jedla. Pomôže vám to rozhodnúť sa, čo uvariť.

Príprava

  1. Karfiol rozdelíme na ružičky a vložíme do veľkej rajnice spolu s mliekom, 500 ml vody a Podravka ochucovadlom. Varíme pri miernej teplote približne 20 minút, alebo pokiaľ karfiol nezmäkne. Ochutíme soľou a korením a ešte krátko povaríme.
  2. Necháme trochu vychladnúť a polievku rozmixujeme dohladka.
  3. Rajnicu vrátime naspäť na sporák, primiešame smotanu a polievku krátko povaríme. Pokvapkáme olivovým olejom a posypeme syrom Camembert, ktorý sme nalámali alebo nakrájali na kocky.

Tip

Pre docielenie ešte lepšej chuti skúste pridať jednu lyžicu horčice na začiatku varenia a potom pokračujte, ako je uvedené vyššie v recepte. Do uvarenej polievky pred podávaním skúste pridať 2-3 polievkové lyžice citrónovej šťavy. Karfiol uchovávajte zabalený v papieri alebo potravinárske fólii a spotrebujte do 3-5 dní. Nikdy neskladujte so stopkou, aby ste sa vyhli zbytočnému navlhnutiu.

Servírovanie

Podávame ozdobené ružičkami karfiolu a čerstvo nasekanými alebo namletými lieskovými orechmi.

Hľadať v obchodoch: